Advertentie Noorderkrant 31 oktober 2018

De advertentie in de krant

Verwendag mantelzorgers

Actieve vereniging gezocht

Kan uw vereniging wel een zakcentje gebruiken? Dan is dit misschien iets voor u!
Voor de inname van kerstbomen op oudejaarsdag (maandag 31 december) en woensdag 2 januari 2019 zijn wij op zoek naar een vereniging met actieve leden. Met een kleine inspanning kunt u € 150,00 verdienen voor de verenigingskas.
Wat is de bedoeling?
Op oudejaarsdag en op 2 januari, van 10.30 – 15.00 uur, staat er een container op het Dorpsplein in Ten Boer. Inwoners van de gemeente Ten Boer (en op 2 januari voormalig gemeente Ten Boer) kunnen hierin hun afgedankte kerstboom deponeren. Per ingeleverde boom ontvangt de brenger € 1,00.
Taak van de verenigingsleden is om toezicht te houden, hand- en spandiensten te verlenen en om de euro’s uit te betalen. Na afloop moet de omgeving van de container ‘veegschoon’ worden opgeleverd. Bij de container staat een schaftkeet als schuilgelegenheid.
Verenigingsleden die hiervoor worden ingezet moeten minimaal 18 jaar zijn.
Kan uw vereniging dit geld goed gebruiken? Meld u dan aan. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 30 november, 12.00 uur. Stuur uw mailbericht aan f.van.der.ploeg@tenboer.nl
Bij meerdere aanmeldingen wordt er geloot. De geselecteerde vereniging ontvangt vóór 7 december van ons de bevestiging.

OOGTV – de lokale zender voor de nieuwe gemeente Groningen
Vanaf 1 januari 2019 is OOGTV de lokale omroep in de nieuwe gemeente Groningen. Vanwege de herindeling heeft OOGTV een dorpenserie gemaakt van de dorpen, die onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe gemeente Groningen.
Van alle dorpen in de gemeente Ten Boer is een impressie gemaakt van ongeveer 30 minuten. Vanaf maandag 29 oktober wordt de serie uitgezonden, te beginnen met Garmerwolde.
De uitzending van OOGTV begint om 17.30 uur. De programmering wordt herhaald tot 7.00 uur de volgende ochtend.

OOGTV is te ontvangen:
•    Ziggo digitale TV op kanaal 40
•    KPN, Telfort en XS4ALL Digitale TV op kanaal 1347
•    T-mobile thuis op kanaal 777
•    Vodafone Thuis op kanaal 777

Het volledige uitzendschema ziet er als volgt uit:
Afl    Inhoud    Datum uitzending
1    Garmerwolde    29-10-18
2    Thesinge    05-11-18
3    Ten Boer    12-11-18
4    Sint Annen     Di 20-11-18 ivm verkiezingsdebat
5    Woltersum    26-11-18
6    Wittewierum    03-12-18
7    Ten Post    10-12-18
8    Lellens    17-12-18
9    Winneweer    24-12-18
10    Haren    07-01-19
11    Onnen    14-01-19
12    Glimmen    21-01-19
13    Noordlaren    28-01-19


Verwendag voor mantelzorgers

Heeft u zich, als mantelzorger, al opgegeven voor de Verwendag voor mantelzorgers op 10 november?
U kunt zich nog opgeven tot 5 november via:
- de antwoordkaart (indien ontvangen bij de taart) of
- de mail: secretariaatdedeel@tenboer.nl of
- de telefoon: 050-3028846 (maandag, woensdag en vrijdag)
Pedicures, kappers, nagelstylistes , masseurs en nog vele anderen staan die dag voor u klaar!


Samenvoeging gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer op 1 januari 2019
Verkiezingen voor nieuwe gemeenteraad op 21 november

Op 1 januari 2019 gaan de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer samen in de nieuwe gemeente Groningen. Dat hebben de Eerste Kamer en Tweede Kamer eerder dit jaar besloten. De nieuwe gemeente bestaat straks uit een stedelijk gebied én een groot landelijk gebied met veel verschillende dorpen. De nieuwe gemeente heeft per 1 januari 2019 ongeveer 230.000 inwoners.  

Verkiezingen
De inwoners uit de drie gemeenten kiezen op 21 november 2018 de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. In maart van dit jaar waren er in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen. U heeft uw stem toen niet kunnen uitbrengen, omdat de gemeenten die op 1 januari 2019 zouden samengaan door een herindeling hier niet aan meededen. Op 21 november kunt u uw stem wél laten horen. De nieuwe gemeenteraad van Groningen begint op 2 januari 2019 met zijn werk. Heeft u vragen over de verkiezingen of over het stemmen? Kijk dan op www.gemeente.groningen.nl/verkiezingen.

U weet nog niet op wie u gaat stemmen?
Maak dan gebruik van de StemWijzer op www.gemeente.groningen.nl/verkiezingen. Zo komt u er achter welke politieke partij uw voorkeur heeft. Of lees de Verkiezingskrant die donderdag
8 november wordt bezorgd. Daarin leggen de politieke partijen uit wat zij willen bereiken voor de nieuwe gemeente Groningen. In de Verkiezingskrant staan ook alle kandidaten op wie u kunt stemmen. U leest in de Verkiezingskrant ook wat de herindeling betekent voor de inwoners van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Via deze rubriek in uw huis-aan-huis krant brengen wij u ook regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rond de herindeling.

Loketten Groningen, Haren en Ten Boer blijven ongewijzigd  
In de nieuwe gemeente verandert er voorlopig niets in de dienstverlening en blijft alles zoals u dat in uw huidige gemeente gewend bent. Alle bestaande loketten blijven ongewijzigd zolang ze niet op een goede manier vervangen kunnen worden door digitale alternatieven. De loketten in Groningen, Haren en Ten Boer houden dezelfde openingstijden en producten. Waar u nu een paspoort kunt aanvragen, kunt u dat straks ook. Waar u nu een parkeervergunning kunt aanvragen, kunt u dat straks ook. De nieuwe gemeente haalt het huisvuil overal nog op dezelfde manier op als nu en ook alle bestaande afvalbrengstations/milieustraten blijven.
 
Loketten in gemeentehuis Ten Boer
181031 Foto loket bij dienstverl.JPGOok na 1 januari 2019 kunt u in het gemeentehuis van Ten Boer terecht bij de loketten voor  burgerzaken (burgerlijke stand, documenten, aangifte geboorte en overlijden, enzovoorts), vergunningen, toezicht en handhaving. Ook het sociaal loket kunt u hier blijven bezoeken.  
Overigens kunt u, als u dat beter uitkomt, vanaf 1 januari ook voor uw gemeentelijke zaken terecht bij de loketten in Groningen en Haren. Verder is het steeds meer mogelijk om zaken te regelen via de website www.gemeente.groningen.nl. U hoeft dan soms helemaal niet meer naar een loket toe.


Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief Ten Boer
Weet wat er speelt in Ten Boer en omgeving
Op 23 november a.s. verschijnt de eerste digitale nieuwsbrief van de gemeente Ten Boer met daarin het belangrijkste nieuws uit en voor inwoners van Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum. Nieuws over wegwerkzaamheden, een evenement dat plaatsvindt of werk aan de riolering. Maar ook nieuws over initiatieven die het dorp of de buurt mooier, leefbaarder en veiliger maken. Kortom, nieuws waarmee u op de hoogte blijft van wat er speelt in de straks voormalige gemeente Ten Boer.

De digitale nieuwsbrief bestaat nu ruim een jaar voor vijf gebieden in de huidige gemeente Groningen. Op deze manier worden inwoners zo goed mogelijk betrokken bij ontwikkelingen in hun wijk of buurt. Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling beginnen de gemeenten Ten Boer en Haren nu ook met de digitale nieuwsbrief. Zo hoeven inwoners niets te missen van het lokale nieuws, ook niet na 1 januari 2019.

Blijf ook op de hoogte en meld u aan voor deze digitale nieuwsbrief via de
website van de gemeente Groningen: www.gemeente.groningen.nl/nieuwsbrief.
U ontvangt de nieuwsbrief elke week gratis in uw mailbox.


Let op: 20 december t/m 2 januari geen paspoort en identiteitskaart
24 december t/m 2 januari ook geen rijbewijs, verhuizing, uittreksel en verklaring

Van donderdag 20 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 kunt u in Groningen, Haren en Ten Boer geen paspoort en identiteitskaart aanvragen en ophalen. Van maandag 24 december tot en met woensdag 2 januari kunt u geen rijbewijs aanvragen en ophalen. Ook zijn dan het doorgeven van een verhuizing, het aanvragen van een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) en het aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) niet mogelijk. De geboorte van uw kind doorgeven of een overlijden aangeven kan in deze periode alleen op afspraak.


Geen paspoort en identiteitskaart
Van donderdag 20 december 2018 vanaf 14.00 uur tot en met woensdag 2 januari 2019 kunt u geen paspoort en identiteitskaart aanvragen en ophalen in Groningen, Haren en Ten Boer.
Heeft u uw paspoort of identiteitskaart al nodig vóór 3 januari?
•    Haal uw paspoort of identiteitskaart dan op vóór donderdag 20 december 14.00 uur.
•    Dat lukt alleen als u uw paspoort of identiteitskaart uiterlijk donderdag 13 december aanvraagt.

Geen rijbewijs
Van maandag 24 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 kunt u ook geen rijbewijs aanvragen en ophalen in Groningen, Haren en Ten Boer.
Heeft u uw rijbewijs al nodig vóór 3 januari?
•    Haal uw rijbewijs dan uiterlijk vrijdag 21 december op.
•    Dat lukt alleen als u uw rijbewijs uiterlijk vrijdag 14 december aanvraagt.
Aangifte van geboorte en overlijden: alleen op afspraak
De geboorte van uw kind doorgeven of een overlijden aangeven kan van maandag 24 december 2018 tot en met woensdag 2 januari 2019 alleen op afspraak. Bel met 14 050 om een afspraak te maken in Groningen, Haren of Ten Boer.

Vanaf 3 januari normale dienstverlening
Vanaf donderdag 3 januari 2019 kunt u weer langs komen bij de nieuwe gemeente Groningen voor bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Dit kan bij de loketten in Groningen, Haren en Ten Boer. Op de website www.gemeente.groningen.nl kunt u een afspraak maken. Daar staat ook wat u mee moet nemen en wat het kost.
Heeft u een vraag?
Bel dan met 14 050.

Waarom tijdelijk geen paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en andere gemeentelijke producten?
Vanaf 1 januari 2019 vormen de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer samen de nieuwe gemeente Groningen. Van eind december tot en met 2 januari zetten de drie gemeenten alle persoonsgegevens van hun inwoners in één administratie. Daarom kunt u in deze periode geen paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, uittreksel uit de BRP en VOG aanvragen en ophalen. Ook kunt u dan geen verhuizing doorgeven. Vanaf donderdag 3 januari helpen de medewerkers van de nieuwe gemeente Groningen u graag.


Bekend maken wijze van stemmen en overzicht stemlokalen:
Woensdag 21 november 2018:
Gemeenteraadsverkiezing in de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer

Op woensdag 21 november kunnen de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer stemmen voor de leden van de raad van de nieuwe gemeente Groningen.

Stem met stempas èn identiteitsbewijs
In het stembureau op 21 november heeft u uw stempas nodig. Naast de stempas heeft u óók een geldig identiteitsbewijs nodig. Dat kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Dit identiteitsbewijs mag verlopen zijn tot uiterlijk 22 november 2013.

Geen stempas? Geen nood
Uw stempas krijgt u op 1 of 2 november in uw brievenbus. Toch niet gekregen, kwijtgeraakt of verhuisd? Vraag dan een nieuwe stempas aan. Dat kan tot en met dinsdag 20 november 12.00 uur bij uw gemeente. Op gemeente.groningen.nl/verkiezingen vindt u hoe u een nieuwe stempas kunt aanvragen. Of bel uw gemeente.

Waar kunt u stemmen?
U kunt op 21 november stemmen in elk stembureau in Groningen, Haren en Ten Boer. Op uw stempas staat het stembureau bij u in de buurt. Binnenkort ontvangt u per post een Verkiezingskrant met hierin een kandidatenlijst en een overzicht van alle stemlokalen in de drie gemeenten. Ook op gemeente.groningen.nl/verkiezingen vindt u een overzicht van alle stembureaus, waaronder in Groningen ook een mobiel stembureau.
De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. Uitzondering is het mobiel stembureau. Het mobiele stembureau heeft de volgende openingstijden en locaties:
- van 00.00 – 01.30 uur locatie The Student Hotel, Boterdiep 9;
- van 06.30 – 20.00 uur locatie tijdelijke kantoorunit bij het Hoofdstation, Stationsplein.
Vanaf 21.00 uur tellen de stembureaus in de stemlokalen de stemmen die op de partijen zijn uitgebracht. Het tellen van de stemmen die op de afzonderlijke kandidaten zijn uitgebracht gebeurt de volgende dag centraal op één locatie in MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Kiezers mogen hierbij aanwezig zijn.

Alle stembureaus toegankelijk voor mindervaliden
Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Dat betekent dat u overal met een scootmobiel of een rolstoel naar binnen kunt. De buitendeuren kunnen bij slecht weer wel gesloten zijn. Bij 43 supertoegankelijke stembureaus gaan de deuren automatisch open, ook bij slecht weer. Deze stembureaus zijn extra goed ingericht voor kiezers met een scootmobiel of rolstoel.
In de buurt van verschillende stemlokalen zijn gehandicaptenparkeerplaatsen. U kunt daar met een gehandicaptenparkeerkaart gratis parkeren. Met een gehandicaptenparkeerkaart én een parkeerschijf kunt u gratis parkeren op alle parkeerplaatsen.  
Doofvriendelijk stembureau
Voor het eerst is er ook een doofvriendelijk stembureau. Die is in de Openbare Bibliotheek in de Oude Boteringestraat 18 in Groningen. Hier zijn een doventolk en dove stembureauleden aanwezig.

Bent u mindervalide? Slecht ter been? Bel de Verkiezingstaxi!
Kunt u door een beperking of uw leeftijd moeilijk naar het stemlokaal komen? Bestel dan gratis de Verkiezingstaxi. De verkiezingstaxi haalt u op van huis en brengt u naar een goed toegankelijk stemlokaal in de buurt. Hebt u gestemd dan brengt de chauffeur u weer thuis. Maak een afspraak met de Verkiezingstaxi vóór dinsdag 20 november 12.00 uur.
Bel 050 3 666 666. Mailen kan ook: klantenservicenoord@connexxion.nl.

Iemand anders voor u laten stemmen?
Kunt u op 21 november niet zelf stemmen? Dan kunt u een andere kiezer uit Groningen, Haren of Ten Boer vragen voor u te stemmen. Dat doet u door een volmacht te geven. De ander mag dan voor u stemmen en voor nog één andere kiezer. Uw vervanger moet in het stemhokje tegelijk zelf stemmen en voor u stemmen.

Een andere kiezer voor u laten stemmen kan op twee manieren:
1.    U vult het volmachtbewijs in op de achterkant van uw stempas en geeft uw stempas aan de kiezer die voor u gaat stemmen. U regelt dit dus zelf. U en de andere kiezer moeten allebei de handtekening op uw stempas plaatsen. Geef ook een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (of het origineel) aan de andere kiezer mee. Dat kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Uw identiteitsbewijs mag verlopen zijn tot uiterlijk 22 november 2013.
2.    U vult een aanvraagformulier in en stuurt dat naar uw gemeente. Ook zo kunt u een andere kiezer voor u laten stemmen. Dat formulier kunt u bij uw gemeente halen of downloaden via www.gemeente.groningen.nl/verkiezingen. U en de kiezer die voor u stemt, moeten het aanvraagformulier allebei ondertekenen. Het ondertekende aanvraagformulier moet uiterlijk 16 november 2018 bij uw gemeente binnen zijn.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen over de verkiezingen of het stemmen? Kijk op www.gemeente.groningen.nl/verkiezingen, bel: 14 050 (verkort nummer) of stuur een WhatsApp bericht naar 06 12 82 39 73.


Melding Activiteitenbesluit

VOF Bakker-Westers, Bovenrijgerweg 13 9797 TD THESINGE         
reden van melding: Veranderen van het bedrijf           

Informatie
Afd. VTH, telefoon 14050 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.


Aanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende verzoeken om een vergunning zijn binnengekomen:

Evenementenvergunning:
-    Midsummernight Pop bie Daip, 22-06-2019, Garmerwolde, Oude Rijksweg/kruising Geweideweg en omgeving café Jägermeister (11-10-2018)
-    Roefeldag, juni/juli 2019, 2020 en 2021, parkeerplaats Sportlaan/Dorpshuis te Ten Boer (19-10-2018)

Een ieder die meent door deze aanvragen in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie een zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.


Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Evenementenvergunning:
-    Toneelvoorstelling GAS, 13 oktober 2018 tot en met 24 november 2018, Verlaatweg 10 te Ten Boer (01-10-2018)
-    Tiggelfeest, 17 november 2018, Sportlaan 3 te Ten Boer (16-10-2018)
-    Intocht Sinterklaas, 24 november 2018 (en 2019 en 2020), Koopmansplein te Ten Boer (17 oktober 2018)
-    Reünie Ten Boer, 17 november 2018, Hendrik Westerplein te Ten Boer (27-10-2018)

Omgevingsvergunning:
-    Veranderen en vergroten woning, Oude Rijksweg 23 te Garmerwolde (23-10-2018)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur (vrije inloop) en van 13.00 tot 17.00 uur (op afspraak). Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.

Omgevingsvergunningen

Tussen 11 en 25 oktober zijn de volgende aanvragen binnengekomen:

•    Kievitstraat 9 te Ten Boer: wijzigen gevel (garage)
•    't Laantje 2 te Ten Boer: verbouwen woning en garage


Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

•    Thesingerweg 4 te Thesinge: plaatsen kleine windturbine

Het ontwerpbesluit ligt vanaf  01 november 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van Gemeente Groningen, Harm Buiterplein 1. U kunt langskomen op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur (vrije inloop) en tussen 13.00 en 17.00u ‘s middags op afspraak, telefoonnummer 14 050.
Zienswijzen kunt u tot en met 12 december 2018 zowel mondeling als schriftelijk indienen. Schriftelijk kan dat bij: Loket Bouwen en Wonen, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Wilt u mondeling zienswijzen indienen, belt u dan met de afdeling Loket Bouwen en Wonen, telefoon 14 050. U kunt dan een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Sloopmeldingen

•    Karspelstraat 32 te Ten Boer: verwijderen asbest
•    Rijksweg 193 te Ten Post: verwijderen asbest
•    Swierengapad 10 te Ten Boer: verwijderen asbest

Uitgelicht

Uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Check de Zonnekaart

Openingstijden

Burgerzaken: dagelijks 9.00 - 12.00 uur en op ma tevens 14.00 - 18.00 uur
Loket Bouwen en Wonen: ma 9.00 - 12.00 uur en 16.00 - 18.00 uur. Di en do 9.00 - 12.00 uur.
De Deel: ma 13:30 - 16:30 uur, woe en vrij 9:00 - 12:00 uur.

Contact

Hendrik Westerstraat 24

9791 CT Ten Boer (Gr.)

Tel.  (050) 302 88 88
Fax. (050) 302 17 00

gemeente@tenboer.nl

Contactgegevens

 • Hendrik Westerstraat 24
 • 9791 CT Ten Boer
 •  
 • Tel. (050) 302 88 88
 • Fax. (050) 302 17 00
 •  
 • gemeente@tenboer.nl

Openingstijden

 • Burgerzaken:
 • dagelijks 9.00 - 12.00 uur
 • en ma 14.00 - 18.00 uur
 •  
 • Loket Bouwen en Wonen:
 • ma 9.00 - 12.00 uur, 14.00 - 18.00 uur
 • di en do 9.00 - 12.00 uur
 • Woensdag en vrijdag gesloten

   

 • De Deel:
 • ma 13:30 - 16.30 uur
 • wo en vrij 9.00 - 12.00 uur

Volg Ten Boer

facebook