Advertentie Noorderkrant 7 november 2018

De advertentie in de krant

Flyer aanmelden nieuwsbrief

Week van de Democratie – Raadsverkiezingen 21 november

Inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer gaan woensdag 21 november naar de stembus. Dan kiezen zij de gemeenteraad van de nieuwe, heringedeelde gemeente. Speciale verkiezingen die speciale aandacht verdienen. Daarom houden we vlak voor de verkiezingen de Groningse Week van de Democratie. Van woensdag 14 tot en met woensdag 21 november.

Het volledige programma vindt u op www.tenboer.nl

 

KOM NAAR HET POLITIEK DEBAT OP 16 NOVEMBER IN DE TENT BIJ HET GEMEENTEHUIS

‘Vitale dorpen krachtig verbonden met Stad’

In de aanloop naar de raadsverkiezingen organiseren wij op vrijdag 16 november een verkiezingsavond. Deze avond vindt plaats in de tent op het Hendrik Westerplein.

Vertegenwoordigers van de meeste politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, zijn aanwezig en gaan in debat over hun toekomstvisie voor de nieuwe gemeente Groningen.

Er is volop gelegenheid om met de politici in discussie te gaan.

Thema van de avond is: ‘Vitale dorpen krachtig verbonden met Stad’

Praat mee over de toekomst van de nieuwe gemeente Groningen en over uw eigen woonomgeving.

We verwelkomen u graag in de tent op vrijdag 16 november. Het programma begint om 20.00 uur en zal duren tot ca 22.00 uur. Daarna is er nog volop gelegenheid voor informeel contact

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

 

 

‘Ik stem 21 november’-campagne met inwoners Groningen, Haren en Ten Boer

StemWijzer gemeenteraadsverkiezing online

De StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer is sinds woensdagochtend 31 oktober online. Met deze online stemhulp kunnen kiezers erachter komen welke politieke partij hun voorkeur heeft. Dat kan helpen in het stemhokje op 21 november bij de verkiezing van de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. De StemWijzer is te vinden op gemeente.groningen.nl/verkiezingen en op groningen.stemwijzer.nl.

De StemWijzer bestaat uit 28 stellingen waar je het mee eens of oneens kunt zijn. Grofvuil weer gratis opgehaald? Een verbod op raamprostitutie (Nieuwstad)? Gratis openbaar vervoer voor ouderen? Meer geld naar bestrijding armoede? Verplichte tegenprestatie voor mensen in de uitkering? Na dertig stellingen is duidelijk welke van de 13 politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing je voorkeur heeft.

Top 5 verkiezingsthema’s
Een belangrijke plek in deze StemWijzer hebben onderwerpen die de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer zelf hebben aangegeven. Een enquête onder de inwoners leverde een top 5 verkiezingsthema’s op: 1: groen, 2: zorg, 3: verkeer, 4: huisvesting en 5: afval. Deze vijf verkiezingsthema’s komen ook prominent terug in de Verkiezingskrant. Die valt op donderdag 8 november op elk adres in Groningen, Haren en Ten Boer in de bus. Ook deze Verkiezingskrant kan helpen bij de keuze voor een politieke partij.

De StemWijzer voorziet bij gemeenteraadsverkiezingen in Groningen in een behoefte. In 2014 werd de Groningse StemWijzer bijna 73.000 keer gebruikt. Dat is vaker dan bijvoorbeeld in Rotterdam dat driemaal zo veel inwoners heeft. Afgelopen maart, toen er in veel Nederlandse gemeenten gemeenteraadsverkiezingen waren maar niet in Groningen, vroegen veel inwoners aan de gemeente: Waar blijft de StemWijzer?

Er waren toen in Groningen, Haren en Ten Boer geen verkiezingen, omdat de herindelingsverkiezing in die gemeenten voor de nieuwe gemeente Groningen op 21 november is. De inwoners van Haren en Ten Boer kunnen nu voor het eerst gebruik maken van de StemWijzer voor de verkiezing van hun gemeenteraad. Het DvhN heeft ook een stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer gemaakt: dvhn.nl/kieswijzer.

Posters op straat: ‘Ik stem 21 november’
De StemWijzer en ook de Verkiezingskrant huis-aan-huis zijn enkele van de manieren waarop de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer de inwoners stimuleren te gaan stemmen op 21 november. Dat gebeurt ook met posters op straat waarop inwoners uit Groningen, Haren en Ten Boer zeggen: ‘Ik stem 21 november’. Deze inwoners vertellen op de social media ook waaròm ze stemmen voor hun gemeenteraad. Deze ‘Ik stem 21 november’-posters zijn vanaf week 45 in het straatbeeld van Groningen, Haren en Ten Boer te zien.

Stempas
De stempas valt begin november in de bus van de kiesgerechtigden. Daar zit een brief van de drie burgemeesters van Groningen, Haren en Ten Boer bij. Zij adviseren ook echt te gaan stemmen. Alle jonge kiezers in de 3 gemeenten die op 21 november voor de eerste keer mogen stemmen voor hun gemeenteraad krijgen apart nog een brief. Hun eigen burgemeester benadrukt daarin het belang van stemmen voor de gemeenteraad, ook voor jongeren.

Doe de StemWijzer

Grofvuil gratis opgehaald? Wel of geen hondenbelasting? Gratis openbaar vervoer voor ouderen? Meer geld naar bestrijding armoede? Verplichte tegenprestatie voor mensen in de uitkering?

Bent u het hier mee eens of oneens? Met de StemWijzer komt u erachter welke politieke partij uw voorkeur heeft. Dat kan helpen bij het maken van uw keuze in het stemhokje op 21 november. Want dan kiest u de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen. Doe de StemWijzer op gemeente.groningen.nl/verkiezingen of groningen.stemwijzer.nl.

 

 

Uitgelicht

Uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Check de Zonnekaart

Openingstijden

Burgerzaken: dagelijks 9.00 - 12.00 uur en op ma tevens 14.00 - 18.00 uur
Loket Bouwen en Wonen: ma 9.00 - 12.00 uur en 16.00 - 18.00 uur. Di en do 9.00 - 12.00 uur.
De Deel: ma 13:30 - 16:30 uur, woe en vrij 9:00 - 12:00 uur.

Contact

Hendrik Westerstraat 24

9791 CT Ten Boer (Gr.)

Tel.  (050) 302 88 88
Fax. (050) 302 17 00

gemeente@tenboer.nl

Contactgegevens

 • Hendrik Westerstraat 24
 • 9791 CT Ten Boer
 •  
 • Tel. (050) 302 88 88
 • Fax. (050) 302 17 00
 •  
 • gemeente@tenboer.nl

Openingstijden

 • Burgerzaken:
 • dagelijks 9.00 - 12.00 uur
 • en ma 14.00 - 18.00 uur
 •  
 • Loket Bouwen en Wonen:
 • ma 9.00 - 12.00 uur, 14.00 - 18.00 uur
 • di en do 9.00 - 12.00 uur
 • Woensdag en vrijdag gesloten

   

 • De Deel:
 • ma 13:30 - 16.30 uur
 • wo en vrij 9.00 - 12.00 uur

Volg Ten Boer

facebook